S novým rokem nová členka vedení Hemojunioru

Skoro jednu celou dekádu vydrželo vedení Hemojunioru ve stejném složení. Až po lednové volební schůzi poprvé od září 2009 dochází ke změně. Veroniku Čepelákovou ve Výboru nahrazuje Kateřina Altmanová. Předsedou zůstává Michael Bereň, ve funkci místopředsedkyně je nadále Silvie Bereňová.

received_1759451290740252

O (staro)novém vedení Hemojunioru se rozhodlo na „supervolebním“ víkendu v Hotelu Lesní chata v Kořenově. Někteří členové se v pátek díky voličským průkazům zúčastnili 1. kola prezidentských voleb, v sobotu pak proběhly „hemojuniorácké“ volby. Zúčastnilo se jich 28 členů, což je skoro polovina celého spolku. Na základě korespondečního hlasování postoupilo pět lidí s největším počtem hlasů, Jana Racková a Gabriela Sršňová kandidaturu nepřijaly, a tak se vybíralo z těchto pěti kandidátů: Michael Bereň, Kateřina Altmanová, Silvie Bereňová, Veronika Čepeláková a Vojtěch Horník. První tři jmenovaní se dostali do Výboru a ze svého středu si zvolili předsedu a místopředsedkyni.

Hemojunior musí poděkovat Veronice Čepelákové za její dlouholetou a naprosto zásadní službu pro Hemojunior. Byla to ona, která stála u zrodu sdružení a celou dobu fungování vykonávala funkci ve vedení, vždy pomáhala dalším dvěma kolegům. Naštěstí však nekončí její práce pro hemofiliky.

V nevolené funkci účetní se rozhodla nepokračovat Irena Kopecká, také jí patří velký dík za to, jak se starala v posledních letech o hospodaření spolku. Hemojunior nutně potřebuje sehnat náhradu, takže pokud někdo o někom víte, pište na info@hemojunior.cz, nebo jednotlivým členům Výboru.

Kateřině Altmanové, která je nováčkem ve Výboru, přeje Hemojunior hodně štěstí. Ať se jí spolu s „předsednickým“ duem daří co nejlépe, aby tu byl Hemojunior stále pro rodiny s hemofilickými dětmi. Kontakty na všechny tři členy vedení najdete v sekci Náš tým. V nejbližší době čekejte, že na webové stránky přibude zápis z Valné hromady, kde se dozvíte všechno o průběhu voleb i další informace.

Kromě členských povinností si samozřejmě účastníci tradičního zimního víkendu užívali na svahu i v běžecké stopě. Děti pak měly k dispozici nadstandartní fyzioterapeutickou péči. Lenka Tichá prohlédla všechny děti a navrhla individuální rehabilitaci pro každé z nich podle jeho problému. Zdůraznila, jak je pro hemofiliky důležité cvičení. V sekci Rehabilitace najdete pod tlačítkem KONZULTACE na Lenku Tichou kontakt. Zatím bohužel nikdo neprojevil zájem, Lenka je přitom ochotná poradit s čímkoliv, co se týká fyzioterapie, nedílné součásti péče o hemofiliky.

« 1 z 5 »

foto: Jan Veškrna, Bára Válková