Po víkendu v Brně jsme spustili výzvu 5×7. Podívejte se na fyzioterapeutickou instruktáž

Po jarním víkendu v Brně, který se konal od 9. do 12. května v hotelu Fontána u přehrady (takzvaného Prýglu), členové Hemojunioru a účastníci pobytu načerpali energii, informace a inspiraci. Mimo jiné probíhala naše již tradiční individuální fyzioterapie s Lenkou Tichou a „slavnostně“ jsme odtajnili edukační projekt zaměřený právě na fyzioterapii. Hemojunior pak spustil výzvu 5×7, která má pomoct k pravidelnému cvičení malých hemofiliků s rodinami.

O důležitosti pravidelné rehabilitace mluvil na pátečním workshopu pan primář MUDr. Jan Blatný z dětské hematologie FN Brno. Jak všichni dobře víme, fyzioterapie je nedílnou součástí života hemofilika, působí jak preventivně, tak léčebně při krvácení do pohybového aparátu. Hemojunior ve spolupráci s fyzioterapeutkou Bc. Lenkou Tichou natočil tři videa, podle kterých může jednoduše a efektivně cvičit každý (nejen) hemofilik.
Video vzniklo za podpory farmaceutické firmy Sobi a pana režiséra, producenta a střihače Jakuba Hejny, kterého můžete znát například díky filmům Zkáza krásou, Divadlo Svoboda nebo Fair play, za který byl také nominován na cenu Českého lva a za svou tvorbu byl oceněn na filmových festivalech. Natáčení probíhalo v Lovosicích v rodinném centru Mozaika. Všem, co se na projektu podíleli, patří veliký dík. Videa jsou umístěna na YouTube na kanálu Hemojunior
Hemojunior si v návaznosti na tato videa připravil motivačně edukační projekt s názvem 5×7. Smyslem je, aby (nejen) děti cvičily alespoň pět minut sedm dní v týdnu. Návod poskytnou právě zmíněná videa. Kdo se přihlásil do výzvy, musí v září poslat snímek, kde zachytí pokrok během soutěže. Na konci pak odborná porota projekt vyhodnotí a ti nejlepší mohou vyhrát celodenní vstupenku do Aquaparku Čestlice i další ceny.