Světový den hemofilie

Máme za sebou druhý Světový den hemofilie v pandemii a doufám, že příští rok proběhne oslava tak, jak ji známe z předchozích let. Přáli bychom si, abyste mohli vidět červeně nasvícené budovy naživo a ne jen z fotografií. Česká republika se zařadila mezi řadu dalších zemí, které tímto způsobem oslavují a symbolicky propojují všechny, kterých se Světový den hemofilie týká. Jedná se nejen o samotné osoby s hemofilií, ale i s Von Willebrandovou chorobou, jejich rodiny, přátele a v neposlední řadě zdravotníky, od lékařů, sestřiček v hemofilických centrech, přes fyzioterapeuty, psychology atd. Světový den hemofilie se týká i podporovatelů pacientských organizací, protože bez nich bychom nemohli fungovat a velice jim tímto děkujeme za veškerou podporu, ať už se jedná o jednotlivce, či velké firmy a společnosti.

Děkujeme vám, kteří jste se zapojili do zasílání fotografií v červené, za sdílení příspěvků na sociálních sítích i vám, kteří jste se připojili ve Světový den k online setkání.

Děkujeme:

Ministerstvu financí ČR

Ministerstvu zdravotnictví ČR

PSN, majiteli Tančícího domu a Galerie Tančící dům

Magistrátu hlavního města Prahy za nasvícení Petřínské rozhledny

ČVUT

Národnímu divadlu v Brně za nasvícení lóže Mahenova divadla

 

Děkujeme všem, kdo se na realizaci podíleli:

Mgr.Marii Katzerové

Ing.Renátě Navrátilové ze společnosti Takeda

Ondřejovi Huškovi

a fotografovi Ondřejovi Hájkovi

 

Děkujeme kolegům z Českého svazu hemofiliků za spolupráci. Na webu www.hemofilici.cz najdete i seznam a prokliky na mediální výstupy k Světovému dni