Novinky ze zákulisí: Hemojunior má účetní, změnily se stanovy

Přes prázdniny dosáhl Hemojunior na úspěch v „úřednické“ oblasti. Chod spolku velmi výrazně – v pozitivním smyslu – ovlivní angažování nové paní účetní. V souladu s platnou legislativou bylo rovněž nutné upravit stanovy, což se také podařilo.

Poté, co si naše hemofilická organizace, vystačila s účetními „z vlastních zdrojů“, bylo nutné hledat mimo spolek. Po značném úsilí několika osob a ochotě Ing. Daniely Hejzlarové se došlo ke vzájemné dohodě a paní Hejzlarová se stává novou osobou, která pomáhá vedení se správou financí a dalšími účetními záležitostmi. Její profil najdete v sekci Náš tým.

Výbor zejména díky aktivitě Silvie Bereňové připravil také sérii opatření kvůli nedávno schválenému zákonu o ochraně osobních údajů, který je všeobecně znám jako GDPR. S některými kroky vedení Hemojunioru už jste byli obeznámeni, další důležitou novinkou je následná změna stanov. Jejich platné (a na úřadech zaregistrované) znění najdete v sekci Stanovy sdružení.

Dokument byl schválen na posledním jednání Valné hromady, která se uskutečnila v červnu na týdenním rekondičním pobytu v Řecku. Zápis je k dispozici členům v „zamčené“ sekci Zápisy z členských schůzí. Heslo by měli mít členové v e-mailové schránce, na vyžádání jej poskytne předseda Michael Bereň.